Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: Megatest sestav: FOX Cult-X
2.12.2004, Igor Viduna, recenze
Sestava Fox X-Ray patří v našem testu k nejvýkonnějším a nejlépe vypadajícím. Za svůj výkon vděčí kromě výkonného hardwaru, jako je AMD Athlon 64 3000+ pro Socket 939 či GeForce 6800, také (a to zejména) dobrému vyladění a nastavení všech komponent.
1  2  
samboush (52) | 7.12.20040:46
Takze volba by padla na tuhle sestavu. Byl to jen muj nazor. Nikomu nerikam aby si to nekoupil. Je jasny kdyz prodavate neco tak na tom musite vydelat takze nemam nic proti zisku 5000 na sestave za 45000, ktera bude stoprocentni.Prave je tu problem laiku, kdyz vidi nejakou sestavu jak vyhraje test nebo dostane oceneni v nejakem casaku usoudi , ze je to pravdepodobne to nejlepsi co se da za ty penize sehnat. Dale mi pride trosku populisticky dat v testu kde jeden z limitu je 40000 , sestavu za 39990­(ta je uvadena na FOX web­).Prave ve Vasem pripade kdy vam 5000 sem nebo tam nevadi , hlavne ze budete v klidu by jste mel nasledujici chapat. Takze proc tu sestavu neudelat klidne drazsi , ale se vsim vsudy. Kdyz pasivni chlazeni , tak komplet , kdyz vykon tak vykon a dat tam 533 pameti, LCD monitor s DVI vstupem,disk 160 ­(coz ej ted asi nejvyhodnejsi rozdil ve 2­-3 stovkach oproti 120­),atd. Proste udelat ten pocitac tak aby za penize ktery do toho zakaznik da mel maximum co za ne muze dostat. Bez kompromisu a ne upravit sestavu tak abys se vesla do ceny a tim tak trosku zdevalvovat penize zakaznika, ktery za ni utrati. Je to jen muj nazor a kazdej at se rozhodne sam podle sebe. Ale jak rikam vybirat si z tech sestav co tu jsou vyberu si tuhle.
Odpovědět0  0
foxik (25) | 7.12.20049:00
Souhlasím s tím, že limity jsou nesmysl. Ale při jiném testu, kdy nebyl finanční limit, jsme dostali mínus za to, že jsme drazí. Ale to je nesmysl, FOX není drahej, FOX jenom nenabídne člověku na doma kompl za 7 litrů i s dovozem atd. Jen tak pro zajímavost si srovnejte konfigurátory FOXe s konkurencí a na neakčních sestavách jsme cenově srovnatelní. Prostě nejsme cenově orientovaní a nenabízíme to nejlevnější. Každý ať si zvolí podle své kapsy. Ale domů chce přece každáý počítač, na kterém si děti nebo taťka zahrají libovolnou hru, mohou sledovat filmy, stříhat video a hrát si s fotkama, a to kompl za 7 litrů nedokáže ­(pokud za hru nepovažuje někdo karty nebo pacmana­). Takže, pokud jsme se chtěli soutěže zúčastnit, museli jsme splnit limit. Dostali jsme trefu za výkon, ale jenom díky tomu, že metodika je zmatená. Howgh.
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 7.12.20049:10
Co se týká limitů, pokud nebudou existovat, tak se stane, že budme srovnávat kompl za 20K s kompem za 80K, neboli nesrovnatelné...

No a k té metodice, no oni na ni nadávají všichni co prohráli a tvrdí, že jejich kompl měl vyhrát.
Odpovědět0  0
wikina (115) | 7.12.200413:07
Aha. Tak sem nejak vycitil, ze je ta spravna doba se zeptat, za co konkretne ta ­"metodika­" treba srazila pocitacum body u instalace operacniho systemu? Za chybnou verzi, nez byla v pozadavcich ­(XPPro misto XPHome­), to evidentne nebylo, ze...
Odpovědět0  0
Vomi (11) | 7.12.200412:33
Kdyz budu mit 40000,­- na pocitac, tak rozhone nepujdu za sebelepsim kamosem aby mi ho postavil ­(za flasku­) ale pujdu za odbornikama a rad jim dam vydelat ­(podle tebe 5000­), protoze budu vedet, ze za me prachy odvedli dobrou praci. Kdyz budu mit 400 000,­- na auto, tak pujdu taky do autosalonu a koupim si auto u odborniku ­(nenecham si ho postavit za flasku od kamarada­), i kdyz vim, ze jim dam vydelat 80­-100 000,­-.Protoze presne takovou marzi oni na tom aute maji.V nasem state by vsichni nejradeji vsechno zadarmo.Kdyz jsem delal v Nemecku, tak majitel na materialu prakticky nevydelal.Ovsem prace byla kralovsky placena, protoze si ji tam vazi. A v tech 5000,­- je zaplacena i ta prace .Ovsem u nas by kazdy chtel, aby se material prodavali s 1% marzi a praci nemusel plati vubec ­(a to se nejedna jenom o PC­).Ty tvrdis, ze to PC postavis za hodinu a ja se s tebou vsatim ­(o tu flasku­), ze ve stejne kvalite nebudes za hodinu ani v pulce staveni toho PC.
Odpovědět0  0
[aMd]Mica | 7.12.200414:50
uz to nechajte tak, este si zacnem mysliet ze ludia od foxu nic celu pracovnu dobu nerobia iba citaju forum a reaguju na kazdeho adolescenta :­) ked sa niekto pozastavuje nad tym ze si niekto uctuje do ceny aj cenu prace, tak na take nieco je podla mna aj zbytocne reagovat. nechajte ich dospiet a az zacnu pracovat, potazmo podnikat, tak potom nech si vycislia kolko si oni nechavaju platit za robotu. je sice pravda, ze napr. take mnisky pomahaju zadarmo ale zas dostavaju za to milodary, co je vlastne len inak oznaceny ­"zisk­" :­)­) btw ja velmi rad zaplatim firme za kvalitne odvedenu pracu, pretoze mam prave skusenosti, ze hoc platim a vsade mi do oci tvrdia ako si zakaznikov vazia, castokrat sa to vobec nezhoduje s tym co dostanem. a reklamovat nieco urcite nie je prijemna zalezitost pre nikoho, ani pre kupujuceho ani pre predavajuceho avsak najdu sa taki co to zneuzivaju, pretoze nie kazdemu zakaznikovi sa chce trepat s vadnym komponentom a tam sa handrkovat o opravnenosti vymeny...
Odpovědět0  0
samboush (52) | 7.12.200415:25
Auto je auto , ale pocitac je pocitac, stavite to z dilu ktery do sebe zapadaj a moc prostoru na nejakou chybu tam neni. Takze mi nerikejte Ze za hodinu neslozit dohromady , floppy, disk , procesor, chladic,info panel a grafickou kartu a propojite , 10 kablikama, a zasroubujete skrin.Nerikam ze kdyz tam mate dalsich 5 PCI karet a musite studovat do jakuho slotu to narvat aby se to s necim nepralo, to muze zabrat asi vic casu kdyz to delate poprve s urcitou deskou .Tak kdyz to nekdo dela kazdy den , tak ma urcite vice zkusenosti typu napriklad jake zvolit poradi pri montazi at se mu tam ostatni veci nepletou nebo tak, takze co by stim vice nez hodinu delal?. ALe auto a pocitac se podle mne asi fakt srovnavat neda. Jinak opet opakuju FOX vs test OK. Adekvatni zisk OK. Vyuzit penize zakaznika do mrti. Tzn kdyz dam 120 disk , a ono to bude malo a bude chtit dalsich 40 GB , musi koupit novej za 1500, i kdyz si puvodne stacilo pridat 2 kila a mohl mit 160. Takze co je lespi? disk 160 a dat o 2 stovky vice a treba to hned nevyuzit a nebo ty 2 stovky nedat a pak kupovat dalsi zisk. Ted namitnete , muze tamten prodat a koupit si vetsi a prenorthonovat , data. Ale to uz jsou dalsi naklady na cas stim stravenej a urcity riziko ze to muzete nejak podelat, nebo si to respective musite nechat od nekoho prekopirovat. Uz nemuzu ..... atd atd
Odpovědět0  0
[aMd]Mica | 7.12.200417:24
ber to tak, ze bezny uzivatel dostane za svoje peniaze podla vsetkeho ­(aspon ked som pozeral fotky z vnutra a spolahol sa na hodnotenie recenzentov svetahardware­) adekvatnu protihodnotu a navyse dostane nieco naviac a to nieco naviac neni v podobe cojaviem utierky na prach a 5 obstaroznych CDiek, ktorych sa predajca snazi zbavit a takto to ponuka ako ­"zvysenu protihodnotu­". na druhej strane predpokladam, ze ked ide o firmu ktora sa chce presadit a budovat svoj image, tak pocuva svojich zakaznikov a teda zakaznikovi poradia. takze to nebude tato akcna zostava ale zostava s RAID za vysiu cenu. podla mna tam preto neni RAID lebo sa islo na ­"doraz­". osobne tiez radim znamym aby kupovali 160GB disk a nie 120GB pretoze viem, ze sucasne disky dosahuju kapacitu 80GB­/platna, t.j. aj 120GB disk ma 2 platne ako 160GB ale vyuziva len 3 povrchy namiesto 4 i ked sa rovnako zahrieva a ma rovnaku spotrebu. beznemu uzivatelovi to ale vobec nepride na rozum. no a nakoniec pokial sa jedna o takych uzivatelov ako som ja alebo ty, tak my si aj tak denne citame rozne podobne zamerane a uzko specializovane weby ­(co robia aj prave ti technici z tychto firiem­) a na zaklade tychto info sa potom rozhodujeme co dalej, co kupit a ako to zlozit. v mojom case mam napr. RAID0 aj RAID1 lebo mi to tak vyhovuje ale pre ineho by to bol zbytocny luxus. na rozdiel od inych, ktorych zaujal napr. dizajn alebo vykon, mna na tejto zostave zaujalo prave jej precizne prevedenie. nie je to ako pises, len spojit kablik A s protikusom B a podobne. ale mnohe firmy to tak bohuzial stale robia a o vyladeni vykonu sa im uz ani nesniva...
Odpovědět0  0
fotr | 22.12.200416:14
Co si představuješ pod pojmem ­"vyladění výkonu­"?
Odpovědět0  0
B0b4N | 6.12.200423:37
No já nevím. Osobně jim těch 5.000,­-Kč, které na tom dle vás FOX vydělá, přeju. Můj čas je totiž drahý a v téhle ceně mám profesionání práci a dvouletou záruku. Sám si počítač poskládat neumím a nebojím se to přiznat. Už jsem se ale setkal s rádobyvšeuměly, kteří mi jeden počítač ­(za flašku­) poskládali a vzhledem k jeho poruchovosti a ­"hádavosti­" jednotlivých komponent se k němu přestali znát. O záruce tedy nemluvě. Nechci samozřejmě pochybovat o vašich schopnostech a nejedná se o narážku na vás.
Raději tedy utratím něco málo víc ale budu vědět, že za svým výtvorem firma stojí ­(špatná reklama totiž dokáže zlomit firmě vaz­) a že mi kdykoliv pomůžou a poradí.
Nechci aby byl můj příspěvek brán jako reklama FOXovi, jedná se pouze o můj názor. Faktem ale je, že zatím jsem na ně slyšel pět jen samou chválu.
Odpovědět0  0
DavesMan (187) | 6.12.200415:25
No jo, když někdo něco umí, tak se vždycky najde někdo, kdo mu to nepřeje. A to je i příklad tohodle FOXíka... Rozumný výběr komponent + kvalitní montáž a hned se najde někdo, kdo si rejpne jenom proto, že:

a.­) je od konkurence
b.­) a ­/ nebo má vztek a závidí, protože on sám by něco takovýho nesved ani omylem.

P.S.: co se týče O­/C, tak ten je krytej zárukou a navíc ta karta byla vybavena daleko lepším chlazením tak v tom nevidim problém. Stejně, 80% uživatelů, na které je tato sestava cílena by to přetaktovalo ­/ odemklo tak jako tak a s nějakym dodatečnym chlazenim by si hlavu nelámali.
Odpovědět0  0
ruhebitte | 6.12.200410:53
no myslim ze by se zadna sestava recenzovat nemela, vzdycky to laka k reklame. Netvrdim ze ten pc je spatny, ale tvrzeni ze so ho sam nemuzu sestavit je lziva informace, dokonce i levneji, chodim do nejmenovane firmicky nakupovat, reknu jim za kolik to ma konkurence, oni mrknou na web a kdyz to tak je daji levneji a FOX nepatri mezi ty nejlevnejsi, takze vetsinou kvuli nim slevu chtit nemuzu. Prestante s marketingovym vymivanim mozku a tyhle recenze davejte na jiny web, myslim ze ctenari tohoto webu nejsou obycejni uzivatele a touzi po recenzich specialnejsich na ruzny hardware. Tim nechci hanit autora clanku, ten mi prijde v pohode a recenze taky, spis by se mohlo recenzovat neco jinyho nez sestavy
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 6.12.200411:06
Mohu s zeptat jak marketingově vymýváme mozky? A prosím konkrétně, ne jenom obecné fráze...

Štěpán Mrázek
Svět hardware
Odpovědět0  0
ruhebitte | 6.12.200413:38
no, myslim ten zacatek clanku, kdy se obecne popisuje pocitac, slova joko brutalni vykon apod, uz od zacatku navozuji dojem super stroje. Proste to na me pusobi trochu jako reklama, chapu ze ten pc je velmi dobry a clovek ma z neho dobry pocit, kdo by taky nemel , sam takovy dobry pc nemam, ale pokud tyto slova puzit tak az nakonec clanku prosim.
Nicmene marketingovym vymyvanim mozku jsem myslel spis ty prispevky lidi z firem, za to se omlouvam.
PS: kazdopadne diky za praci co delate a kritikou se nenechejte odradit, ta bude porad, vim z vlastni zkusenosti ze je nekdy velmi neprijemna a ne spravedliva.
Hodne stesti
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 6.12.200414:21
No on ten počítač je opravdu hodně dobrej, ve dvou oblastech ­(výkon a kvalita asembláže­) z celkových pěti je dokoncen nejlepší. Recenzenta zkrátka nadchnul a je to vidět i na textu :­-­)

Jinak co se týká zneužívání diskuzních fór pro marketingové účely, mám stejný názor jako vy, ale bohužel se najdou i tací, kteří se řídí starou prušáckou zásadou ­"účel světí prostředky­".
Odpovědět0  0
foxik (25) | 6.12.200420:56
Můžeš konkrétně uvést ty tvoje ­"prušáky­" ? Docela by mě to zajímalo, koho jsi tím měl na mysli.
Odpovědět0  0
foxik (25) | 6.12.200418:10
Nezlobte se, ale některé věci potřebují vysvětlit. Přece se nenecháme osočovat od konkurence pod různými ­"nicky­" a dělat, jako by nám to bylo jedno. FOX COMPUTERS odvádí nastandardní práci, nemá se zač stydět a nemusí si nechat líbit různé nepravdivé tvrzení. Na druhou stranu, diskuze pod recenzemi tady jsou a kdyby to SHW vadilo, tak ty diskuze mít nebude. A že vzbudila recenze našeho počítače takový zájem ? Asi tu chyběl podobný počítač. BTW ­- FOX v letošním roce získal všechna ocenění, udělovaná PC časopisy nebo enziny a to jak v testech ­(s přímou konkurencí­), tak v recenzích. Znáte jiný takový počítač ?
Odpovědět0  0
[aMd]Mica | 5.12.200422:10
celkom zaujimava debata, po prvy krat vidim ­"medzifiremny flame­" podla vsetkeho. inac nebudem tu robit nikomu reklamu, ale konecne sa zacinaju objavovat firmy,ktore svoje vyrobky naozaj robia tak ako sa patri. chcel by som ale vidiet ako by si foxaci poradili s mojim PC kde to usporiadanie kabelaze bolo fakt ­"o drzku­" vzhladom na to co som tam vsetko pozapajal :­) Inak sa mi to vnutorne prevedenie velmi paci a proti ­"ladeniu­" komponentov, pokial na ne poskytuju plnu zaruku ­(min. na 24 mesiacov­) vobec nic nemam, skor ju vitam. Dodavate k svojim high­-end zostavam aj vodnikov?
Odpovědět0  0
foxik (25) | 6.12.200414:58
Zatím jsme neměli potřebu, ale k sestavě FOX nVetiv dodáváme ledničku, pravdou je, že pak už výkon CPU AMD je opravdu brutální. High­-end sestavy se snažíme chladit spíš pasivně. Vše je otázkou vývoje a pokud náš technický guru usoudí, že někde je vhodnější ­"vodník­", tak tam bude :­-)
Odpovědět0  0
B0b4N | 3.12.200413:36
Měl bych jeden dotaz a to konkrétně na výrobce nebo spíše tvůrce této sestavy.
Tato sestava mne zaujala a chtěl bych si ji pořídit. Bohužel stránky http:­/­/www.foxpc.cz­/ již druhý den nejedou. Proto by mě zajímalo, jestli firma ještě existuje jelikož mi nefunkčnost webu přijde u počítačové firmy dost neprofesionální. Momentálně tedy nevím, jestli mám nafunkčnost těchto stránek brát jako varování anebo je to ­"jen­" výpadek. Jak jsem si zde ve fóru všiml, tak zástupci této společnosti se zde ohánějí svou profesionalitou. Proto si myslím, že by bylo dobré tento nedostatek co nejdříve odstranit. Věřím ale, že se jedná jen o pouhý výpadek webu.
V případě zájmu o mou osobu jako klienta, bych chtěl zástupce této společnosti požádat aby mne někdo kontaktoval prostřednictvím e­-mailu: B0b4N@centrum.cz
Myslím, že po obhajováné této sestavy a svojí profesionality v tomto fóru nefunkčnost stránek firmu jen poškozuje.
Děkuji.
Odpovědět0  0
foxik (25) | 3.12.200413:47
Murphyho zákon je neúprosný a dobře nám tak. Spadl nám server, a protože náhradní byl zrovna na přeinstalování, nejedeme. Omlouvám se všem, kteří nás právě ted chtěli navštívit, usilovně pracujeme na obnovení provozu. Doufám, že se nám to v průběhu dneška podaří rozběhnout. Mejly fungují, stejně jako telefon nebo ICQ.
B0b4N budu ihned kontaktovat.
Ještě jednou se omlouvám.
Za FOX COMPUTERS s.r.o. Michal Konvalina.
Odpovědět0  0
B0b4N | 3.12.200413:56
Děkuji za promptní odezvu. Tento přístup oceňuji pochvalou. Doufám že i naše případná spolupráce se bude odvíjet v tomto duchu.
B0b4N
Odpovědět0  0
xmates (20) | 3.12.200410:57
nezda se mi ze tento case by byl zrovna vyhra pro umiseni druheho disku protoze to z fotek vypada ze by stejne disky musely byt nalepene na sebe a mam pocit ze to by jim ventilator stejne moc nepomohl a i kdyby tak stred by stale zustaval horky a nevim zda teplotni gradient je to prave orechove pro HDD
pokud ovsem vyrobce nedodava pridavny kos na disky to uz by bylo asi o necem jinem
Odpovědět0  0
wikina (115) | 3.12.200412:55
Nedodava, protoze se nevyrabi...ale muzete byt klidny, je tam misto presne jeste na jeden disk a je mezi nimi dostatesna mezera na to, aby ty disky mely stale cca. pokojovou teplotu. Spotreba jednoho 7200 disku neprekroci 15W a ikdyz nevim presne, kolik z toho se premeni na telo, vypada to, ze ten 80mm ventilator stacit bude ;)
Odpovědět0  0
Mnemonic (18) | 3.12.20049:00
Sestava Fox není jedinou, kde se taktovalo, ale jak vidno, tak je jedinou, který to pomohlo. OC se dělá za účelem zvýšení výkonu a ne jen freqence. Myslim že cesta kterou si vybral fox je dobrá. Když já pořizuju něco do pc, tak taky koukám na komponenty který tam strkam s ohledem na OC. Např Chieftec, grafika Hercules, OCZ, Epox, Zalman... Líbí se mi že u Foxu dostanete za svý peníze, když už nic jinýho, tak echtovní mašinu na kterou je spoleh. Neříkámže já bych si něco takovýho koupil, OC mě prostě baví, ale proč nenabídnout lidem něco víc? Fox ví co dělá a dělá to dobře, tak proč se hned rozčilovat?
Odpovědět0  0
stavi (17) | 2.12.200422:05
Článek je to pěkný, sestava ještě lepší, ale chybí mi v textu pár podstatných informací. Opravte mě, jestli se mýlím, ale nikde jsem tam nenašel info, jaký je tam HDD, jakou má velikost. Dále mi chybí více info o zdroji, v textu se píše, že je 350w, mě by zajímala i značka. Dále by mě zajímalo, jak je zajištěno přetaktování GK ­(jestli ve FOXu modifikují přímo vga bios, nebo se to provádí pomocí různých utilit při startu windowsů­).
A vzhledem k použití pasivního chlazení na CPU by mě taky zajímaly teploty IDLE­/BURN.
A ještě menší info: v textu píšete, že je sestava obsazena GF MSI NX6800­-TD128, ale na stránkách foxpc.cz je sestava pouze s GK 6800LE, což je trošku rozdíl ­(menší takt i počet pipelines­).
Ale jinač dobrý stroj.
Odpovědět0  0
stavi (17) | 2.12.200422:14
Jo, a ještě jsem si všiml, že u screenshotu z programu CPU­-Z je zobrazena rychlost procesoru 1000MHz místo 1800MHz, předpokládám, že to má na svědomí technologie Cool­-n­-Quiet ­(i dle zobrazeného napětí CPU­). Pro některé uživatele by to však mohlo být matoucí, když v textu prezentujete údaj o 1,8GHz.
Odpovědět0  0
martiner | 2.12.200417:18
no tak už som zistil že je to klasicka skrina ale ma dobre usporiadané pozície na disk a doska je tiez dobre rozmiestnena ja mam asi najhorsiu skrinu co clovek môže mat a je určite menšia ako ta co použil fox,
Odpovědět0  0
martiner | 2.12.200416:47
neprijimate nikoho na slovensku aspon na brigadu by som sa rad pozrel ako to funguje :­)
Odpovědět0  0
mayday | 2.12.200417:18
No tak do foxu by som siel robit hadam aj ja... ...raz sa mi podarilo robit vo firme za ktoru som sa nemusel hanbit a robota ma tam bavila.. ...fox by mohlo byt konecne druhe take miesto....
Odpovědět0  0
martiner | 2.12.200416:45
ja si skladam komp sam tiez tiez chladic pred diskom ale to to je fakt krasa ta kabelaž ale to bude tym že je to obrovska skrina ked pozrem na tu moju skrupinu, ale ta cena je tiež velmi slušna normalne by som to aj kupil keby idem kupovať novy komp a ešte by som ju trosku vyladil :­) a pridal nejaky AC cooler na ramky a jeden este na vyfukovanie do zadu ale klobuk dole, isiel by som robiť do takej firmy :­)
Odpovědět0  0
Vomi (11) | 2.12.200416:52
kdepak, je to normlani minitower , zadna velka skrin
Odpovědět0  0
Seikos (5) | 2.12.200414:59
Podle me je absolutne nekorektni aby se porovnavaly sestavy s pretaktovanymi komponenty. S cenou do 40tis vcetne LCD a Win se totiz dostavame do urcite cenove kategorie, kterou neni mozne vykonostne nijak dramaticky prekonat. Jediny zpusob jak ji prekonat je pretaktovat komponenty ­(CPU a VGA­).
Takze ti dodavatele PC ackoliv rikate ze se vam nelibi ze jsou komponenty pretaktovany, tito dodavatele takto stejne zvytezi a na svych strankach se budou hrde chlubit ze meli uplne nejlepsi PC. To ze byl pretaktovany uz rikat nebudou.
Dale se mi nelibi ze jste dali dodavatelum zadani ze to musi byt cela sestava. Proc cela sestava kdyz hodnotite jen PC? Takhle jsou v testu temer vzdy jen LCD ty nejhorsi kvality ­(MAG a 30ms, grrrr­), ­(Neovo F417 s prisernym obrazem ­- mam ho v praci, grrrrr)
Odpovědět0  0
Atýsek | 2.12.200415:14
Mas asi jeste starou sarzi F­-417 ....... ted uz jsou skladem vsechny F­-417 vyhradne na 16ms!!!!!!! a s jinou obrazovkou ­(ktera uz i tak byla vynikajici v predchozich modelech)
Odpovědět0  0
Vomi (11) | 2.12.200416:18
Presne tak..Opet to vypada na srovnani s autama.Chces si vybrat auto za x stovek tisic a jeden ti za ty prachy nabidne klimatizaci zdarma, tak ty si koupis auto bez klimatizace ze ? :o­)­))
Odpovědět0  0
wikina (115) | 2.12.200415:55
Nevim proč, ale zase mě napadají auta. Je copak nekorektní nabízet či prodávat auta se zvýšeným výkonem? Kdo si to chce za své peníze užít víc, ať si vybere sám. Nakonec musí snad předpokládat, co to obnáší...
A tvrdit, ze auto za x00 tisíc musí být plus minus stejný jako ostatní...to je taky celkem nesmysl....zrovna třeba u aut ­(a teď už i u PC ;o­)­) tam může být dramatický rozdíl...
Odpovědět0  0
Jardasy | 2.12.200416:46
Je přetaktovat a přetaktovat. Jestli nějakej moula ­"v garáži­" přetaktuje boxovaný CPU, který se taví, tak jsem proti. Pokud však k tomu koupí kvalitní kvalitni komponenty ­(vč.chladiče, chlazení skříně...­), je všechno v pořádku. To samé platí pro grafiku­-kdyby tam nedali Silencer, nelíbilo by se mi to. Takhle udělají službu pro lidi, kteří tomu tak nerozumí a udělají to ODBORNĚ. Pak je ten dosažený výkon zasloužený ­- navíc kvůli tomu O&C dokupovali další HW, které muselo zvednout cenu ­(silencer, kvalitní heatpipe CU chladič, dobrej luft ve skříni­). Nehrajou si jenom na ­"vzhled­" ­- i tu skříň použijí drahou­(kvalitní­) od Coolemastera a ne od Eurocase, ačkoliv ten Eurocase ji okopíroval vzhledově do detailů. Co neznalec však nepozná, je kvalita plechů... Ale to bych psal sloh. Prostě to Foxové umněj.
Odpovědět0  0
Seikos (5) | 2.12.200418:38
V tom pripade se omlouvam, chapu ze kdyz si sednu do Octavie 85kW a do nacipovany Octavie 96kW, urcite si koupim tu nacipovanou. Samozrejme ze je precipovana ­- to nemusi zakaznik vedet :­-­) Ale srovnani bude ­"objektivni­": nacipovana Octavia jede vic :­-­)
Vec c. 1: Kdyz me SvHw oslovi, klidne jim poslu do recenze muj PC, kterej pretaktovanej udela neco malo pod 15tis. bodu v 3Dm2003. Sice bude recenzent kricet ­- ze mam A64 3200@4200 a z RX800 jsem udelal RX800XT, ale budu nejvykonejsi a budu se chlubit ze jsem vsechny porazil :­-­)
Vec c. 2: Pocital jsem z velkoobchodnich cen kolik na tom FOX ­(a i jini­) vydelavaji a je zrejme, ze na uvedenem PC nevydela FOX skoro nic. Chapu ze maji distribuci nekolika znacek ­(AMD, MSI­), ale tahle cena pro ne neni na ziti ­- je jenom proto aby vyhrali tento test
Odpovědět0  0
Vomi (11) | 2.12.200418:44
Ty jsi nejakej chytrej.Aby vyhrali tenhle test.To by prece to PC pak neprodavali.
Odpovědět0  0
martiner | 2.12.200419:01
je to otázne ale zase máš zaručené že z 6800LE ide vytaktnut za nizku cenu a s velmi kvalitným chladením, pri druhych zostavach síce kupiš 6800LE a nevieš ako pôjde vytaktovať takže čo je lepšie a tu to maš ešte aj zárukou. Vidieť že to robia dobre v inych zostavach dostanes tiež kvalitné komponenty ale často sú velmi malo testované čo v realnom používaní môže robiť problemy a fox robi prácu za teba viladiť system hlavne overclock nie je najlahsie hodiny testovania pre tvoj blahobyt. :­)
Odpovědět0  0
schami (5) | 2.12.200419:21
No vzdyt ho taky neprodavaj. Kdyby se v tyhle diskuzi nekdo neozval, tak by to s osudem tyhle sestavy bylo kdovi jak.
Odpovědět0  0
Seikos (5) | 2.12.200419:41
Vubec netusis jak to ve svete chodi. Sezen Radeon X800XT Platinum, nebo FG6800 Ultra . Proste nesezenes, protoze na celym svete jich je jen par set kusu. Tohle je marketing. Vitezny high­-end dela dobrou prodejnost low­-endu a mainstreamu. Na tom nekteri ­(a i FOX­) staveji. Jejich vitezne sestavy jim delaji jmeno a jejich Semprony 2200 se dobre prodavaji. Na to se nikdo nemuze zlobit ­- je to porste marketing. To je jako by si cyklista zkratil na zavodu trat a pak jasal nad vitezstvim. S pretaktovanymi komponentami je to uplne stejne
Odpovědět0  0
wikina (115) | 2.12.200419:57
ááá, panové jsou znalci...
Avšak skutečnost překvapila i nas. Zdaleka nejvíc se ve FOXu prodá právě těch specialních edicí, momentálně s A64­-kou. Možná je to tím, že se už rozkřiklo, že ty mašiny v prodeji jsou přesně tak vymakaný jako v testech.
Odpovědět0  0
foxik (25) | 2.12.200420:28
Musím reagovat na některý polopravdy.
1. sestavu FOX Cult­-X jsme připravili pro fajnšmekry, kteří potřebují pořádný výkon, ale AMD Athlon 64 FX je pro ně příliš drahý. Proto jsme použili desku se socketem 939, proto jsme přetaktovali grafiku. A proč ne, jsme vítezi mnoha testů a dostali jsme spoustu ocěnění a už jsme za ten rok na trhu všem pochybovačům dokázali, že český trh potřebuje High­-End jako sůl a že tím High­-Endem je FOX. Počítač má plnou dvouletou záruku a s jeho uvedením se počítá pro vánoční trh.
2. FOX nestaví žádnej low­-end a takový plky musím znovu odmítnout. BTW ­- na market.foxpc.cz je jasně vidět, že karty NX6800LE, NX6800, NX6800 GT a Ultra jsou skladem. Prostě FOX má kontakty s výrobci a distributory a protože se věnuje High­-Endu stále a usilovně, má zboží pro své záakzníky i na konci roku. Mr. Seikos je nemá a tak plive jedovku na schopnějšího. Sorry, ale je to tak. Průměrná cena počítače FOX je 35­- 40 tisíc bez monitoru a periférií.
3. Semporny se FOXu daří prodávat určitě skvěle ­- nezapomeňte, že je spolu s LEVI Int. distributorem AMD.
4. FOX je AMD pozitivní = díky tomu máme i nVidii, díky tomu jsme byli první, kdo měl nForce4 počítač už na Invexu. Chápu, že mnohé stále štve, že FOX dokázal prorazit, že získal klientelu, jak na AMD, tak pro FOX PC a navíc má unikátní systém pro tvorbu webových stránek a e­-shopů. Seikosové a podobní anonymové = smiřte se s tím, že je někdo nadprůměrný a že to dokázal za jediný rok. Někteří cyklisté jsou holt lépe trénovaní a neslejzají z kola,když přijde kopec.
Odpovědět0  0
Seikos (5) | 2.12.200421:09
Mozna jsi to spatne pochopil, je jsem na vas nehazel jedovku. Na jedne strane jsem poukazoval na to ze neni objektivne zhodnotitelne porovnani pretaktovanych komponentu, na druhou stranu jsem hodnotil praktiky marketingu nekterych firem. A tyhle praktiky jsem nehodnotil ve spatnem slova smyslu, ale vzal jsem je tak jak jsou.
Navic ­- FOXu fandim, vzdyt stiky jako Alienware tvori PC komunitu.

Vytky proti pretaktovani komponent uz vubec nejdou proti FOXu, ale proti recenzentum na Svethardware, kteri nejsou objektivni.
A jeste bych dodal: ­(a prosim berte to s usmevem­)
1. Brand­-X Sempron 2400, FX5200 ­- to je opravdu low­-end
2. FX6800U mam skladem ­(ASUS V9999U­), sice jen jeden kus, ale mam :­-­)

Odpovědět0  0
foxik (25) | 3.12.20048:57
Ad 1. Máš pravdu, že Sempron 2400, FX500 je low­-end, v mých očích určitě a já bych si to nekoupil. ALE u mnohých firem je to nejlepší grafika , co prodávaj na doma. Taky se snažíme podobné sestavy nabízet spíš do kanclu.
Ad 2. Tak bohužel jsem si udělal reklamu a vidím, že je zarezervováno. nebyl tam jenom jeden kus, ale je pravdou, že to byl kumšt sehnat.

Jinak díky za podporu, pouze jedna poznámka ­- mrzí nás, jak Alienware pomalu, ale jistě konvertuje do Corporate segmentu. Viz. podoba jeho současných stránek. To spíš VooDooPC.com.
Odpovědět0  0
Hyper (35) | 2.12.200421:40
MSI NX6800LE, NX6800, NX6800 GT a Ultra jsou skladem ?? To je dost divný, protože podle toho co vím, žádný z oficiálních distributorů MSI NX6800Ultra neměl už pěkně dlouho....že by šedý dovoz??? Co si pamatuju, tak to začlo skrytou, leč nepravdivou ­"reklamou­" o distribuci MSI v časopise Reseller Magazine. Teď koukám, že se ta ­"distribuce­" asi ujala a pěkně pokračuje.....
Odpovědět0  0
foxik (25) | 3.12.20049:08
Tak pozor! Přečti si znovu ten Reseller ­- já jsem řekl, že s MSI máme jasno. Bohužel na titulní stránku se dostalo, že budeme mít distribuci. To jsme nikdy netvrdili. FOX je distributor AMD a MUSHKIN. Ostatní věci nakupujeme buď u výrobců ­(resp. v jejich evropských zastoupeních­) nebo u distributorů. Kdybychom byli šeďák, tak bychom těžko dostali oficiální podporu MSI na Invex nebo byli první, kdo má nForce4 od Asusu v komplu na testování ­(test vyjde v Computeru­). Takže prosím tě, nedělej ze sebe lamu.
Odpovědět0  0
Hyper (35) | 3.12.200410:53
Shodou okolností mám známé u obou distributorů a bylo mi řečeno, že ani jeden z nich nemůže potvrdit nějakou formu ­"oficiální podpory­" MSI FOXu v průběhu Invexu. Jedině snad to, že PC FOX běželi na MSI deskách ­(to jsem ostatně viděl i já, když jsem tam byl­), ale to přece neznamená, že jste oficiální partneři ­- to by jím pak mohl být každej, kdo použije při stavbě PC nějaký MSI komponent.....
Takže ­"lamou­" se tu zdá být něko jiný.....
Odpovědět0  0
Vomi (11) | 3.12.200411:02
Koukam, ze nedokazes prekousnout, ze Fox proste postavil super pocitac za super kacaky.Tak ze kopes kolem sebe jak postrelena kobyla. Ja to pochopil tak, ze Fox dostal oficialni podporu od MSI, ne od distributoru.
Odpovědět0  0
Hyper (35) | 3.12.200411:40
PC klidně překousnu, to je mi jedno ..to jsi asi špatně pochopil ­- ani jednou jsem ve svých příspěvcích nenarážel na jejich kvalitu. To zas musím uznat, že je mají perfektně udělané ­(všechna čest jejich technikům­).
V tom přípěvku jsem narážel na to, že ani jeden z distributorů MSI v ČR neví o oficiální podpoře MSI FOXu....což by asi měli, když jsou jejich partnery, takže nevím, kde k té ­"oficiální­" podpoře přišli...
Odpovědět0  0
Vomi (11) | 3.12.200411:51
Vzhledem k tomu, ze to u Foxu tvrdi a distributori to nevi, bych to videl tak, ze MSI neni ni spokojeno s praci distributoru a mozna se dockame prekvapeni :o­)­)­) Opravdu tohle nemohu posoudit. Nemam zadneho znameho u MSI ­(u distributoru jich mam vic nez dva­).Proste do marketingu MSI nevidim a ty predpokladam taky ne .Vzhledem k tomu, ze ani jeden z distributoru nemel svuj stanek na INVEXU tak treba na Invex dostal podporu Fox.
Odpovědět0  0
Hyper (35) | 3.12.200412:06
U MSI bohužel taky žádné známosti nemám, jen se mi zdá přinejmenším divné, že čeští distributoři ­(a  mám opravdu dobré známé­), popřeli informaci o tom, že by FOX měl oficiální podporu...
A navíc se nedivím, že stánek ani jeden neměli...Jsou to velkoobchody a Invex je jen pro koncové zákazníky a navíc, mezi náma,  strašně upadá...
Odpovědět0  0
Vomi (11) | 3.12.200412:20
Uz jsi videl distributora, ktery by rekl ano,konkurence mela podporu, protoze mi jsme tam nebyli? :o­)­) Ja tedy ne.Ale jak rikam, nevidim do toho a myslim, ze to co tady vedeme je zabo­-mysi valka.Hlavni je, ze Fox dela svoji praci kvalitne ­(na tom jsme se schodli­) a kdo tomu neveri, at si koupi PC a muze posoudit.
Jinak mas pravdu.Invex je pro koncaky, distributori jsou velkoobchody a Invex silene upada.
Odpovědět0  0
Vomi (11) | 3.12.200412:26
oprava :o­)­) ­(shodli­)
Odpovědět0  0
foxik (25) | 3.12.200411:08
OK. Pochopl jsem to tak, že jsem lama já, je mi to jedno. Končím s Hyper aktivním. To, že má známosti u obou distributorů mě zlomilo srdce.
Odpovědět0  0
Hyper (35) | 3.12.200411:41
Tímto příspěvkem jste mě opravdu zklamal. Já si s tím oslovením nezačal, viz váš příspěvek výše. A tím dovětkem jste jen dokázal, že nejspíše žádné argumenty na svou obhajobu nemáte...
Odpovědět0  0
Milhouse666 (41) | 3.12.200412:57
Já na invexu byl viděl jsem, že na stánku Foxu byly produkty, který nebyly nikde jinde ­- tak je asi nějaký technik z foxu vyrobil na koleně.
A když by fox neměl podporu od MSI, tak kde by proboha vzal nForce4 a dal ji do testů ?????
Odpovědět0  0
wikina (115) | 3.12.200413:20
Protoze to byl ASUS ;o­)­)­)­)­)­)

Odpovědět0  0
foxik (25) | 3.12.200413:20
OK, omlouvám se, klidně vám podporu vysvětlím, jste z Brna, napište mi mejl a můžeme si to vysvětlit, zavolám vám. Nechci tady rozpoutávat další diskuze.
Odpovědět0  0
foxik (25) | 3.12.200413:20
OK, omlouvám se, klidně vám podporu vysvětlím, jste z Brna, napište mi mejl a můžeme si to vysvětlit, zavolám vám. Nechci tady rozpoutávat další diskuze.
Odpovědět0  0
samboush (52) | 6.12.200417:16
Jen tak na ty sestavy prohlizim a chapu ze jako , vyrobce svoji sestavu propagujete a ze se snazite ji prodat. Pravda sice je , ze vicemene tahle sestava mezi ostatnima vynika , ale spis bych to nazval jednooky mezi slepejsema kralem. Pisete , ze je to sestava pro fajsmekry . Ale zadnej fajsmekr neda za sestavu o nejmene 5 tisic­(coz bych videl jako zisk pro prodejce u tohodle kompu, mozna i vic vzhledem k cenam za ktery budou asi nakupovat­) vic nez by musel. Co si budem povidat, postaveni takovehoto komputeru zabere hodinu prace a nevyzaduje zrovna zadny velky um. Pocitac si postavi kazdej kdo si jako malej hral s legem a vsoucastnosti umi alespon prumerne cist. U Vami pouzityho boardu jsou v defaultu kulaty kabely takze zadna velka uprava kabelaze se nekona. Vykon je zdanlice dobry , jak vyrikate fajnsmekr toho uz s tim strojem moc nevymysli. Komponety Vami pouzite jsou prevazne na efejt , i kdyz jsou knicemu. Degradovat tuhle desku a procesor , 400 MHZ pametma je fakt neodpustitelne. Winchester 3000 939 jede v pohode s defaultnim chladicem na 2.4 GHZ a system jede uplne stabilne­(i v dualu­) i 533a vice Mhz pametma. Tzn se 400 Mhz pametma ty parady uzivatel tu desku s procesorem plne nevyuzije. Chapuz ze kazdej vyrobce je pysnej na to co sesmoli, ale Vy sam urcite vite , ze takovehle stroje­(cerna barva , chladic jako prase,pruhledny case , vselijaky diplaye a stelovatka­) jsou jen na efekt. Takovehle pocitace maji jen jeden ucet vytahnout prachy z lidi kteri je maj a moc tomu nerozumej. Nebo aby maminka co ma nejaky ty susne vyplazla pro svojeho nezbednyho synka 40000 tisic za pocitac , protoze pekne sviti , jsou vanoce a kdyby to byl prstynek tak by ho klidne nosila. Nemam nic proti sestavovagtelum pocitacu, ale proste tyhle predvanocni sestavy jsou akorat tak stroje na prachy. Pozn: nejsem zadnej prodejce pocitacu ani nic podobny , obcas nekomu sice ze znamosti neco postavim za flasku nebo tak. Vetsina rozumnejch a trochu schopnejch lidi si pocitac postavi sama nebo poprosi kamose at mu stim pomuze a neutrati hafo penez za vanocni maskaradu. Chapu ze nenkdo na jeziska , dedumraze , satanaklause mebo svatou kravu veri a i tem doporucuji pockejte si po vanocich a ditkam vysvetlete ze jezisek tu byl­(nechal tu mys­) a pocitac doda ale az po vanocich. Ale jinak je tahle sestava jednoznacne no1 v tomhle testu.
Odpovědět0  0
wikina (115) | 6.12.200417:44
Škoda, že si tu sestavu prohlížíte jen tak ­"jenom­". Trochu Vám totiž uniklo, že jako jediná široko daleko má procesor chlazen PASIVNĚ! Jestli dokážete uchladit tento procesor pasivne na 2,4GHz jste borec ;­)
Zbytek je Váš nazor a nemá cenu ho komentovat...leda snad až na ten tragický omyl v tom, že si každý ­"trochu šikovný­" člověk postaví počítač sám...týden na reklamacích v nějakém velkoobchodě by Vám změní názor...
Odpovědět0  0
samboush (52) | 6.12.200418:17
Vim ze tem je pasiv , ale kcemu kdyz mate vrtuli ve zdroji i na grafice. Na tom ze je pocitac schopen postavit kazdy trvam. Doucoval jsem nejakou slecnu veci kolem pocitacu . A na prvni hodine bez jakej koli znalosti z jeji strany jsem ji rekl at to z tehle komponent sestavi a podle manualu zapoji­(ucebni pomucka jak cloveka donutit zapamatovat si z ceho se pocitac sklada a jak si predstavit jak to asi vypada a kcemu to bude­). Udelala to sama a pocitac bezel na prvni pokus a dokonce kazda diudka a cudlik fungoval jak ma­(coz se kolikrat neda tvrdit ze to tak je od profi sestavovatelu­- nehovorim o vas , jen obecne­) . Je fakt , ze umela cist nadprumerne. Lidi nejsou blbe jen to proste nedelaj.
Odpovědět0  0
wikina (115) | 6.12.200418:38
Tak tu si vemte, držím palce. Ještě jestli dobře vaří a ... a začnu Vám zavidět ;)
Odpovědět0  0
samboush (52) | 6.12.200418:54
Nestesti v lasce , stesti pri vyberu komponent :­))
Odpovědět0  0
DavesMan (187) | 7.12.20048:45
...jestli dobře vaří no a hlavně ....Š*KÁ!!!! :­-­)­)­)­)­)­)­)­)­)­)­)­)­)­)­)­)­)­)­))
Odpovědět0  0
David97 | 6.12.200423:04
S tím pasivem mě to celkem zaujalo. Já osobně mám podobný pc doma 12 větrák ve zdroji a 8 vzadu na case a na CPU AthlonXP 2,2GHz Archtic s větrákem. Ta 8 v zadu mi dělá největší kravál protože saje dost vzduchu. Větrák na CPU pro změnu slyšet není vůbec ­(18dB­). Udělám teda pokus a větrák vypnu a uvidím kam to poleze.
Odpovědět0  0
Jacek666@seznam.cz | 3.12.200419:02
PRO VSECHNY KTERYM VADI ­" PRETAKTOVANA­" GRAFICKA KARTA. TUTO KARTU MSI OFICIALNE PRODAVA POD NAZVEM MSI NX6800­-TD128P NA FREKVENCICH UVEDENYCH V CLANKU, TUDIZ SE ZADNE PRETAKTOVANI ZE STRANY FOX COMPUTERS NEJEDNA.
Odpovědět0  0
x32 (3) | 3.12.200422:23
Nejsem odbornikem na graficke karty, ale tohle jsem nasel na webu MSI :
"Based on the NV40 GPU, this graphics card features 128MB DDR memory on a 256­-bit DDR memory interface, 325­/700 MHz core­/memory clock speeds, 35.2GB­/s memory bandwidth, 12 parallel rendering pipelines, and dual integrated display controllers. Comes with 15­-pin VGA, S­-video or composite, and DVI connectors. ­"
Takze bych rekl, ze karta pretaktovana je, teda podle toho co se pise v recenzi.
Odpovědět0  0
ivo100 | 4.12.20047:47
v prodeji se jedná stále o verzi LE, ačkoliv se v recenzi popisuje 6800!!! Čili musí se vybírat kusy k odemčení pipeline. A i přes vizyuální kontrolu výrobce počítače to pak v praxi může jít k horšímu ­(když artefakty nepostřehneme dnes, objeví se třeba u jiné hry zítra­). Výrobce počítače má asi k dispozici lepší kontrolu produkce než výrobce čipu, že? Navíc levnější verze PC bez příslušenství stále není v prodeji!! Což není divu, protože by okamžitě ­"sestřelil­" jiné dva akční modely z nabídky, takže proč si konkurovat sám sobě. Tato moje kritika ovšem nesměřuje k samotné firmě, jak to nesprávně pochopili někteří výše, ale samozřejmě k autoru článku, který zde vycházel z nějakých hypotetických předpokladů nezaložených na faktech. Takový článek je pak ve své podstatě reklamní akcí.
Odpovědět0  0
ivo100 | 4.12.200416:59
pokud kliknu na obrázek sestavy na titulní stránce, nabídne mi to disk 120GB. Při cestě přes jiná menu je tam disk 200GB. Takže co dostanu až bych to koupil, to je teda ve hvězdách.
Odpovědět0  0
wikina (115) | 6.12.200411:17
Nevim, jestli jste to nekdy zkousel, ale odemikani pipelines neni u teto karty operace o jednom kroku. Zamcene jsou vetsinou 4 a postup je takovy, ze se odemce jedna a pak probehnou testy. Pokud je sebemensi chyba v obraze, PL se zamce zamce a odemce se dalsi atd. Vseobecne: jdou snad vzdy minimalne 3 ze 4 a je to v case stabilni. Vyrobce totiz zamika vic PL, nez je potreba ­(nez jich je vadnych­), aby zrejme vzniknul vykonovy rozdil...
Odpovědět0  0
Jacek666@seznam.cz | 4.12.200416:48
znovu sem to prosel a uznavam, zmylil sem se. jadro pretaktovane je, pameti ne, karta ma v prodejni verzi takt 350­/800
odkaz pro neverici
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
pochybuju ze by jeden z nejvetsich velkoobchodu u nas nejak upravoval komponenty
Odpovědět0  0
Vomi (11) | 2.12.200414:29
Kamkoliv vleze liska , je rachot.Jako v kurniku u slepic :o­))
Odpovědět0  0
Tomas_s | 2.12.200411:35
A jsou opravdu vedle sebe?
Odpovědět0  0
wikina (115) | 2.12.200413:50
jsou vedle sebe, protoze je to dano deskou. Teplota pameti se pohybuje do cca 45°C. To zacina byt smrtelna teplota pro HDD, ale NE pro paměti.
Je zajimave, že většina firem vyrábí pocitac s HDD bez chlazeni a zde je to většinou jenom ­"vyšší teplota disku­" ­(nebo tak nejak­), zatimco 45°C na pamětech ma ­"velmi negativní důsledky­". To mi přijde dost neštastně formulované ne li ­"hloupé­".
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 2.12.200410:15
Milí konkurenti z Megatestu, když už tu pomlouváte nás ­(za metodiku­) a své konkurenty, prosím naučte se alespoň používat vytáčené připojení. Nelze ho identifikovat tak snadno jako vaše firemní servery :­-­)

P.S. Ona IP adresa opravdu prozradí hodně!

Štěpán Mrázek
Svět hardware
Odpovědět0  0
Atýsek | 2.12.200415:11
Tak schvalne, z jaky je tohle IP? Podle zakona O ochrane osobnich udaju je shromazdovani udaju tohoto typu mimo zakon, stejne jako prirazovani dat atd. atd. :o­)­)­)­)­)­)­)­)­)­)­)­)­) Berte prosim jen a jen jako zpestreni, de facto je mi to fuk .... www.uoou.cz
Odpovědět0  0
tuky | 3.12.20044:56
Zdravim, akoze nechcem moc moralizovat, ale ak je pravda, ze sem pisu zastupcovia firiem ktorych PC su predmetom testu je to prinajmensom nemoralne; + ak sa v tych diskusiach pisu take veci co teda postrada zdravy rozum...
+ ak sa este niekto zacne ohanat zakonmi,... to je na mna moc....

/­/ toto som teda necakal; ze niekto klesne na taku uroven, ze bude kydat na konkurentov a popisovat avoje zavery k vlastnym produktom?!!!
/­/ Myslim, ze sk SH ­[ako jeden z najlepsich it news na nete­] zacne blokovat takych ­"expertov­", bude to len na prospech celej veci

Zelam celemu SH vela zdaru a k bliziacim sa vianociam, vela radosti a co najmenej starosti s ­"dusevne nevyvinutymi jedincami­".
Pekny den.
Odpovědět0  0
neologic (10) | 3.12.20048:29
co je to sk SH?
Odpovědět0  0
Zdeněk Michálek (284) | 3.12.200412:53
Zajímavý názor.. ale bojím se že nikoliv správný. Můj pohled na věc je ten, že do okamžiku, než se pisatel jednoznačně prohlásí za pana XYZ, se jedná o anonymní přístup ­- a jako na takový se na něj samozřejmě omezení ze strany Zákona nevztahují a my si můžeme sbírat téměř co chceme ­- jedná se pouze o provozní charakteristiky. Druhou věcí je zveřejnění takové informace ­- umím si představit případy, kdy by díky zveřejnění takové informace došlo k reálné vyčíslitelné škodě ­- a ta by se už ­(při splnění dalších předpokladů­) možná dala s úspěchem zažalovat podle úplně jinačího zákona.

Problém se zákonem o ochraně osobních dat by podle mého názoru nastal až v okamžiku, když bych přiřadil nasbírané údaje ke konkrétní identitě. A tohle zase musí být ošetřeno v podmínkách pro registraci, přičemž souhlas ke shromažďování může být Světu hardware ­(resp jeho provozovateli­) dotyčným kdykoliv odebrán.
Odpovědět0  0
Jarda Kopečný | 3.12.200413:49
Zdeňku, poraď se s právníkem ;o­)­)­) ... doporučuju prostudovat níže uvedené zákony ­(ovšem včetně výkladu !!!! pokud nejsi právník či advokát­) a následně se ještě dodatečně informovat na Úřadu pro ochranu osobních údajů v Praze.
<a href=­"http:­/­/business.center.cz­/business­/pravo­/zakony­/oou­/­">http:­/­/business.center.cz­/business­/pravo­/zakony­/oou­/</a> ­(§ 5 ­- § 26­)
<a href=­"http:­/­/business.center.cz­/business­/pravo­/zakony­/infspol­/­">http:­/­/business.center.cz­/business­/pravo­/zakony­/infspol­/</a> ­(§ 1 ­- 14, § 16­)
Je zcela jedno, za koho se prohlašuje pisatel .... abych to připodobnil: to, že neznáš něčí identitu ještě neznamená, že Ti zákon umožňuje výjimku a můžeš ho např. okrást, zastřelit nebo zneužít.<br>
A kdybych byl i třeba Hrabě Mote Christo, tak mně příslušná IP je dle výše uvedených zákonů OSOBNÍ ÚDAJ a tudíž podléhá všemu uvedenému a vztahujícímu se k příslušným paragrafům. Nerad bych se jednou dopátral toho, co svého času provedl T­-Mobile, když nezákonně poskytl mé telefonní číslo jisté agentuře, která pro ně měla dělat průzkum spokojenosti zákazníků. Takže i má IP nechť je mým osobním údajem :o­)­)­)<br>
Prosím dále nekomentovat, zůstaňme k sobě milí jako normální civilizovaní lidé a vzájemně se tolerujme, ať nedopadneme tak, že budeme chlastat vodku na špinavé ulici a o kvalitních PC budeme číst akorát tak v novinách s azbukou a vládnout nám bude Gustav Gusák.<br>
Jarda ­"Virtual­" Kopečný :o­)­)­) Zdravím Leoše .... dyť jsme spřátelení soudruzi a ne vojáci v zákopech :o)
Odpovědět0  0
Virtual | 3.12.200410:30
Stepane, mohl by jsi se tu prosim prestat ohanet nejakymi IP adresami? Prijde mi to trochu pod uroven SH. Ja myslim, ze kazdy ma pravo se podepsat jak uzna za vhodne a jestli jsem si vsimnul, tak jen ty jediny se v teto diskusi podepisujes svym jmenem. Kazdy ma snad pravo zustat v anonymite, pokud chce. Leos ­"Virtual­" Kalandra
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 3.12.200410:52
Ahoj Leoši, jistě jsi si všimnul, že zde prezentuji svůj názor ­- a já si za ním rozhodně stojím. Jinak pokud si diskuze projdeš podrobně, tak zjistíš, že spousta lidí, kteří vystupují pod přezdívkou je podepsaných ­(stačí odkliknout na detail knkrétního uživatele­)

BTW: IP adresy zveřejnovat nebudeme, protože čtenáři si to zkrátka nepřejí ­(výsledek ankety je aktuálně 61:39­).
Odpovědět0  0
Depp | 2.12.20049:20
...a autor sleduje jenom procesor, disk, vzhled a jakysi vykon... to ses Igore mohl podivat na sestavy jako celky. Prece k jednotlivym sestavam patri treba tiskarny ne? Velikost LCD pro tebe taky nehraje roli? Hmmm, to je divny... a porovnavas taky cenu? To asi take ne... Hele Igore, je to je to fakt vysmech.. zajimalo by me, kdyby si mnelo 100 ctenaru vybrat “supr” komply ze 17” kou, jestli by si jich vetsina nevybrala sice ne nejvykonnejsi komplik ale zato s 19” LCDkem ­(a jeste nejnovejsi fototiskarnou navic­), treba???

Návrh pro doplneni celkoveho testu: udelej v zaverecnem hodnoceni srovnavaci tabulku co v tech komplech je... pak se asi budeme divit, proc nekteri vyhravaj a nekteri ne... Odhalime tak nepropracovanou metodiku a podivnosti v tomto testu... Skoda, chtel jsem si podle tohoto testu koupit masinu, ale Igorovi neverim...
Odpovědět0  0
Vomi | 2.12.200410:30
Nevim co to tady placas? Uvazuj hlavou , nez neco takoveho napises.Ja osobne bych si nekoupil 19­" monitor a k tomu srot PC, na kterem bych nepustil zadnou kloudnou hru.Na co by mi ta 19­-ka byla? Radeji si koupim delo a k tomu 17­" monitor.
Odpovědět0  0
duri_xy | 2.12.200412:48
no vidis a to si ty.a mozno prave ty neuvazujes hlavou.niekto by si vybral to,iny ono...pretoze tvoj nazor je iny ako Deep­-ov, to este neznamena ze je spravny.ties si myslim ze ak je to test zostav,nejake to slovo by mohlo padnut o kvalite monitora,popripade dalsom prislusenstve­(mys,klavesnica,tlaciaren,repro...­)
ak su.ak niesu spomenut to...
potom by z takeho testu mali osoh aj taki ludia,ktori si nevyberaju len podla nabuchaneho procesora a gr.karty.
Odpovědět0  0
ShAcKaL (79) | 2.12.200410:49
lol.. ty jsi jouda... myslis si snad ze na konci takova tabulka, ktera bude srovnavat vsechny pc nebude??? Ze by to recenzenty ze SH nenapadlo kdyby jsi jim neporadil?
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 2.12.200411:12
S tabulkama je to trošku složitější, bohužel nemáme tolik prostoru jako naši kolegové z tištěných médií, ale můžeme dát aspoň přílohu ke stažení. Schválně hádejte ke kterému článku ji přidáme :­-)
Odpovědět0  0
ivo100 | 2.12.20048:34
Na stránkách výrobce je tedy za tu vyšší cenu pouze holý model bez WinXP, monitoru. Navíc videokarta je tam pouze model LE!!!! Je tento článek zlý úmysl nalákat lidi na stránky firmy???
Odpovědět0  0
foxik (25) | 2.12.200410:30
Megatest probíhal poměrně dlouho, má svoji metodiku a otestované počítače jsou po dvojici zobrazeny na webu swh. S akční nabídkou na počítač, který naše firma nabídla do testu, přijdeme ve chvíli, kdy proběhne testem. Test vyšel dnes ráno. Naše sestava bude dnes na www.foxpc.cz. V čem je tedy problém ?
Testovaná sestava je složena ze samotného PC + LCD + OS. Nejsem jasnovidec, který ví, kdy bude Svět hardware publikovat výsledky našeho PC.
Odpovědět0  0
duri_xy | 2.12.200412:41
haha tak toto ma pobavilo...
ja som myslel ze ak sa nieco testuje,uz je to nieco co sa da kupit a je na trhu.a nie ze najprv vyjde recenzia a potom produkt.nuz ale ak sa vam to takto paci.
potom sa nedivte ze zakaznik zaujaty recenziou pride na vasu stranku a tam su mylne informacie. netreba byt jasnovidec na to aby som vedel ze ked chcem nieco spropagovat,malo by to najprv existovat.

inac aby som len nekritizoval,masinka je to celkom pekna,treba uznat.ja uz som ale nejak zvyknuty skladat si to cele sam :)
Odpovědět0  0
foxik (25) | 2.12.200413:29
Asi máme každý jiný názor na marketing. To je v pořádku, je to váš názor. My jsme připravili tuto sestavu na konec roku a chceme novou řadu FOX Cult­-X představit v akci. Takže test je báječná příležitost, protože vyniknou parametry PC FOX. A pokud se trošku vyznáte v PC branži, tak jste už musel zaznamenat, že FOX je jiný, není to počítač pro každého a naší hlavní předností je KVALITA. BTW ­- jsem přesvědčený, že až uvidíte někdy FOX ve skutečnosti, tak asi uznáte, že tak smontovat PC nedokážete :­-­). Ještě letos se objeví počítače FOX v nabídce slovenského prodejce.
Odpovědět0  0
duri_xy | 2.12.200413:47
predstavenie dopadlo dobre.zostava sa paci aj mne,ktory si aj tak zbucha vsetko sam.nevravim ze to spravim tak ako vy,to je jasne,tolko skusenosti ani take moznosti doma nemam.mna to ale bavi takze je to o asi o tom.okrem toho,taku kvalitu ako pamate Mushkin asi ani nepotrebujem.Co vsak ocenujem je system chladenia,hlavne pouzity zdroj s ventilatorom odspodu.presne take nieco mam vyhliadnute.
ja mam taky nazor ze pocitac je vtedy tichy ak pri nom dokaze frajerka zaspat :­)

co sa tyka toho marketingu...no nechame to radsej tak.kazdy mame iny nazor...
Odpovědět0  0
foxik (25) | 2.12.200414:02
Jsem pro :­-­) Jsem rád, že se shodneme na tom, že počítač má být tichý, vaše přirovnání sedí. Jedna nejmenovaná firma tvrdí, že počítač domů a na hry nemusí být tichý, protože střelba vše přehluší. No, taky názor. Tak až změníte názor na vlastní skládání, víte, že FOX je tady.
Odpovědět0  0
mayday | 2.12.200414:03
Super, ked pride FOX na Slovensko, dufam ze si tu najde zakaznikov... ...momentalne nie som v stave ze by som si kupoval novy znackovy pocitac, ale ked pride ta doba, tak by som velmi rad zainvestoval do PC do FOXU.. ....paci sa mi ich pristup a dufam, ze po prvom kontakte nazivo sa moj dobry dojem este zlepsi...
Odpovědět0  0
David97 | 2.12.200414:05
O vašich závěrech by se dalo s úspěchem pochybovat pane kolego. Tak to aspoň říkají naši pedagogové :­) No nevím co to má znamenat že takový počítač si člověk sám nedovede smontovat. Foxik asi nechodí na žádné LAN párty protože by tam viděl počítače o kterých se mu ani nesnilo. A kupodivu si to ti lidé postavili sami.
Odpovědět0  0
foxik (25) | 2.12.200414:31
Milý kolego, někteří zaměstnanci FOX COMPUTERS hrají za různé klany, viděl jsem desítky tzv. vytůněných počítačů a právě proto si troufám tvrdit, že málokdo postaví počítač jako FOX. Ale klidně lapněte svůj kompík pod paži a přijeďte se pochlubit. Srovnáme to in natura. Chci ještě upozornit, že počítače FOX nejsou do testu stavěny jinak, než pro běžného zákazníka. Takže všechny vychytávky pro příslušné modelové řady má možnost v počítači FOX vlastnit každý. Určitě jsou ale lidé, kteří si svůj počítač raději postaví sami. Ale ne všichni na to mají čas nebo erudici. Pro ně je připraven počítač FOX.
Odpovědět0  0
wikina (115) | 2.12.200414:41
pane ­"kolego­", plácáte jabka a hrušky dohromady. To, co je od FOXu v testech, se začlo vyrabět seriově. Všechny budou přesně takové, jako tahle. To ale může v tomto testu přísahat snad jedině ještě IBM...
A myslim si, že by si takto počítač doma skutečně asi nikdo nepostavil...je k tomu potřeba vybaveni, které si jednoduše nikdo kvůli jednomu počítači domů nepořídí.
Na LANparty se objevuji ruzné ­"zajimave­" věci, ale pochybuji, že by jejich tvůrci zvladli vyrobit ještě alespoň jeden trochu stejný kus. Druhá věc je také spolehlivost, hlučnost a další důležité faktory. Většinou je takový počitač ­"na živu­" max. jednotky měsíců, pak se předělává na jiné komponenty kvůli výkonu a pod., takže nikdo vlastně nezjistí, že mu málem třeba shořela deska...
A snilo nesnilo...a co třeba tohle? Má to tam někdo v mašině? dost těžko... https:­/­/www.svethardware.cz­/art_doc­-82A0D0730A5BA855C1256DFC0069C98F.html?lotus=1&Highlight=0,nve­ntiv ... ;o­)­)­)­)­)­)
Odpovědět0  0
1  2  
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.